Bungalows

Naast de groepsaccommodatie liggen onze negen vakantiehuisjes die wij met veel liefde verhuren. Met hun ligging direct aan het water, hun prachtige uitzicht over het Lauwersmeer en het terras op het zuiden zijn onze huisjes een unicum in het Lauwersmeergebied.
Onze huisjes hebben met hun locatie direct aan de grootste uitloper van het Lauwersmeer een prachtige ligging. Zowel in de zomer als in de winter is het uitzicht adembenemend. Alle huisjes liggen aan een ruim grasveld, welke naar het midden toe overgaat in een strandje. Vanaf dit strandje stapt u zo het Lauwersmeer in!
  • vier tot zes persoon bungalows
  • 2 slaapkamers met 4 boxspings
  • keuken met 4 pits gasfornuis
  • Strand
  • Wifi en televisie
bungalows-buiten-2

De bungalows zijn praktisch en verzorgd ingericht. Alle bungalows zijn vrijstaand en er is mogelijkheid tot parkeren voor de deur. U komt binnen via een halletje, alwaar de badkamer aan grenst. Hier bevindt zich het toilet, een wasbak en de douche.

Loopt u verder door het halletje, dan komt u in de woonkamer van 35 m2. In de woonkamer zijn banken, een televisie (met digitene) en eettafel voor zes personen aanwezig. De open keuken bevindt zich hier ook.

De keuken is uitgerust met een vierpitsgasfornuis, koelkast, combimagnetron waterkoker en koffiezetapparaat (filter). Er is geen afwasmachine aanwezig. Aansluitend aan de woonkamer bevinden zich twee slaapkamers met elk twee losse bedden met boxspringmatrassen.

Boven de woonkamer bevindt zich een vide. Dit is een open zolder, welke te bereiken is via een steile trap. Hier staan ook nog twee eenpersoonsbedden. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. De huisjes worden verwarmd middels CV.

bungalows-binnen-1

bungalows-binnen-3

bungalows-binnen-6

bungalows-binnen-2

Vanuit de woonkamer, met zijn ruime raampartij en openslaande deur op het zuiden, stapt u zo naar buiten. Het water dat aan het strandje grenst is voor de huisje ondiep (circa 40 cm) en gaat verderop over in de diepere vaargeul van het meer.
Bij ieder huisje staat eigen, uitgebreid tuinmeubilair inclusief een parasol. Het is goed om te weten dat het helaas niet is toegestaan om tentjes of andere verblijfsfaciliteiten bij de huisjes te plaatsen.

bungalows-binnen-9

bungalows-binnen-8

bungalows-binnen-7

bungalows-buiten-4

Veel gestelde vragen

Bungalows

Is er WiFi aanwezig?

Op het terrein van De Lauwer is gratis Wifi voor alle gasten. U heeft alleen in te loggen met uw Facebook account en wanneer u geen Facebook heeft staat de Wlan code in de informatiemap.

Kan mijn boot voor de deur liggen?

Direct voor de bungalows ligt een lange steiger waar alleen de gasten van de bungalows een boot kunnen aanmeren. Deze mag tijdens uw verblijf gewoon daar blijven liggen. Ook is er een trailerhelling die in overleg en afhankelijk van het type schip gebruikt kan worden. Naast het terrein van De Lauwer is een jachthaven waar een grote helling en botenkraan aanwezig is. Kijk op de website voor prijzen en informatie. www.noordergat.nl

Mag ik vissen bij de bungalow?

Het Lauwersmeer (vanaf Lauwersoog tot aan de sluizen bij Zoutkamp, Dokkumer Nieuw Zijlen en Ezumazijl) is uitgezonderd van de regel dat u zonder vergunning met één hengel mag vissen in bevaar- en bevlotbaar water. Dat betekent dat u, naast een sportvisakte, voor het Lauwersmeer altijd een vergunning nodig heeft! Zelfs al vist u met één hengel. Dit geldt zowel voor het vissen vanaf een bootje als vanaf de wal. Hieronder ziet u een overzicht van de gewijzigde visvergunningsvoorwaarden.

Let op: m.i.v. 2011 is er iets gewijzigd:

Snoek moet onmiddelijk na de vangst levend worden teruggezet.

Er geldt een meeneemverbod voor karper. Het tijdelijk levend bewaren in een bewaarzak/leefnet in hetzelfde water waarin de karper is gevangen is echter toegestaan.

Het is verboden op, aan of nabij enig viswater in het Lauwersmeer meer dan twee snoekbaarzen voorhanden te hebben.

Nachtvissen is verboden.

Meertandige haak is uitsluitend toegestaan in combinatie met kunstaas.

Van 1 april t/m 30 mei mag er niet op snoek, snoekbaars en baars worden gevist.

Visvergunningsvoorwaarden

Als sportvisser heeft u de volgende mogelijkheden om in het Lauwersmeer te vissen:

Volwassenen:
* Vispas (voor leden van aangesloten hengelsportverenigingen).
* Weekvergunning (De weekvergunning kost € 10,– en is o.a. verkrijgbaar bij Landal Esonstad, Natuurdorp Suyderoogh en Camping Lauwersoog).

Jeugd:
* Jeugdvergunning Groningen-Drenthe en Fryslân (tot 14 jaar, 1 hengel, aangewezen aassoorten*).
* Jeugdvispas (tot 14 jaar, 2 hengels, kunstaas groter dan 2,5 cm toegestaan).
* Zonder document onder begeleiding van volwassene met Vispas (tot 14 jaar,        1 hengel, aangewezen aassoorten*).

NB. De Kleine Vispas is dus niet geldig voor het Lauwersmeergebied!

* Aangewezen aassoorten:
brood, deeg, aardappel, kaas, granen, zaden, wormen, steurgarnaal, insecten, insectenlarven (bijvoorbeeld maden) en nabootsingen daarvan (bijv.kunstvliegen) mits die niet groter zijn dan 2½ cm.

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016