Vakantiehuizen aan het Lauwersmeer

Bungalows Lauwersoog

Ruime bungalows, prachtig gelegen. De vakantiehuizen liggen op de mooiste plek aan het Lauwersmeer, dichtbij de natuur, het water en de waddenzee.
  • Vrijstaande bungalows
  • Zeillessen en boten verhuur
  • Bij het Nationaal Park Lauwersoog
  • Aan het water met strand
  • Gratis Wifi
Bekijk de bungalow
Nationaal park Lauwersoog
Het Lauwersmeergebied is aangemerkt als nationaal park vanwege zijn bijzondere flora en fauna. Het meer zelf is al prachtig, maar doet zeker niet onder voor alles erom heen. Naar het noorden en westen toe de Waddenzee. Oostelijk en met name zuidelijk meer bebost gebied, maar ook oneindige weilanden en kwelders.
De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit Lauwersoog. Een uitstapje dat zeer zeker de moeite waard is. En bij het verblijf in één van onze huisjes ook goed in één dagje te doen.

Bungalows binnen Lauwersoog Bungalows Lauwersoog Bungalows binnen Lauwersoog Bungalows binnen Lauwersoog

De Vakantiehuisjes
Vrijstaande vakantiehuisjes met leefgedeelte op het zuiden. Tuin met grasveld en strandje direct voor de deur. Ruime woonkamer van 35 m2 met vrij uitzicht op het meer en openslaande deur. Televisie (digitene) en banken.Open keuken met 4-pits gasfornuis en combimagnetron, waterkoker en koffie zet apparaat.
Een 2 slaapkamers beneden met in totaal 4 boxspring bedden, uitbreiding tot 6 slaapplaatsen door 2 bedden op de vide boven de woonkamer
*linnengoedset zijn p.p. per verblijf te huur.

Gelijk reserveren?wat is er in de omgeving te doen

Veel gestelde vragen

Bungalows

Is er WiFi aanwezig?

Op het terrein van De Lauwer is gratis Wifi voor alle gasten. U heeft alleen in te loggen met uw Facebook account en wanneer u geen Facebook heeft staat de Wlan code in de informatiemap.

Kan mijn boot voor de deur liggen?

Direct voor de bungalows ligt een lange steiger waar alleen de gasten van de bungalows een boot kunnen aanmeren. Deze mag tijdens uw verblijf gewoon daar blijven liggen. Ook is er een trailerhelling die in overleg en afhankelijk van het type schip gebruikt kan worden. Naast het terrein van De Lauwer is een jachthaven waar een grote helling en botenkraan aanwezig is. Kijk op de website voor prijzen en informatie. www.noordergat.nl

Mag ik vissen bij de bungalow?

Het Lauwersmeer (vanaf Lauwersoog tot aan de sluizen bij Zoutkamp, Dokkumer Nieuw Zijlen en Ezumazijl) is uitgezonderd van de regel dat u zonder vergunning met één hengel mag vissen in bevaar- en bevlotbaar water. Dat betekent dat u, naast een sportvisakte, voor het Lauwersmeer altijd een vergunning nodig heeft! Zelfs al vist u met één hengel. Dit geldt zowel voor het vissen vanaf een bootje als vanaf de wal. Hieronder ziet u een overzicht van de gewijzigde visvergunningsvoorwaarden.

Let op: m.i.v. 2011 is er iets gewijzigd:

Snoek moet onmiddelijk na de vangst levend worden teruggezet.

Er geldt een meeneemverbod voor karper. Het tijdelijk levend bewaren in een bewaarzak/leefnet in hetzelfde water waarin de karper is gevangen is echter toegestaan.

Het is verboden op, aan of nabij enig viswater in het Lauwersmeer meer dan twee snoekbaarzen voorhanden te hebben.

Nachtvissen is verboden.

Meertandige haak is uitsluitend toegestaan in combinatie met kunstaas.

Van 1 april t/m 30 mei mag er niet op snoek, snoekbaars en baars worden gevist.

Visvergunningsvoorwaarden

Als sportvisser heeft u de volgende mogelijkheden om in het Lauwersmeer te vissen:

Volwassenen:
* Vispas (voor leden van aangesloten hengelsportverenigingen).
* Weekvergunning (De weekvergunning kost € 10,– en is o.a. verkrijgbaar bij Landal Esonstad, Natuurdorp Suyderoogh en Camping Lauwersoog).

Jeugd:
* Jeugdvergunning Groningen-Drenthe en Fryslân (tot 14 jaar, 1 hengel, aangewezen aassoorten*).
* Jeugdvispas (tot 14 jaar, 2 hengels, kunstaas groter dan 2,5 cm toegestaan).
* Zonder document onder begeleiding van volwassene met Vispas (tot 14 jaar,        1 hengel, aangewezen aassoorten*).

NB. De Kleine Vispas is dus niet geldig voor het Lauwersmeergebied!

* Aangewezen aassoorten:
brood, deeg, aardappel, kaas, granen, zaden, wormen, steurgarnaal, insecten, insectenlarven (bijvoorbeeld maden) en nabootsingen daarvan (bijv.kunstvliegen) mits die niet groter zijn dan 2½ cm.

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016