Informatie omtrent corona maatregelen

Update 30 september

Na de recente nieuwe maatregelen vanuit de overheid zijn wij nog met de veiligheidsregio in beraad of en hoe we de herfstweek door kunnen laten gaan.

Zodra wij nieuws hebben horen jullie het z.s.m. per e-mail.

Update 24 juni – jullie zijn welkom!

Yesssssss, wij zijn super blij dat wij jullie mogen ontvangen deze zomer! Wij staan te popelen om jullie een te gekke watersportvakantieweek te bezorgen!

Wel gaan er deze zomer een aantal zaken anders, vanwege de coronamaatregelen. Dit hebben we beschreven in de onderstaande PDF. Neem deze goed door, er staat belangrijke informatie over het brengen en halen in.

Update 1 juni

Vanaf 29 april mogen kinderen van 8 t/m 12 jaar weer buitensporten onder begeleiding, ook kinderen van 13 t/m 18 jaar mogen buitensporten met in achtneming van de 1,5 meter.

Zeilschool (zeil-surfkampen)

Wij hopen dat onze zeil en surfkampen vanaf 5 juli doorgang mogen vinden, mits wij ons aan de maatregelen/protocollen houden en de max. 100 personen. Dit betekent soms kleinere weken dan jullie van ons gewend zijn. Wij houden de verdere ontwikkelingen betreft de versoepeling van de maatregelen in de gaten en geven op deze manier verdere invulling aan ons seizoen.  Wij zullen er alles aan doen om conform de maatregelen van het kabinet, net zulke onvergetelijke zomerweken neer te zetten als altijd.

Betreft de zomerweken is het nog onzeker of onze kampen intern door kunnen gaan. Wanneer onze interne kampen geen doorgang mogen vinden, zetten wij deze weken om naar externe weken wanneer mogelijk.

Groepsaccommodatie

Vanwege de nog geldende maatregelen is onze groepsaccommodatie tot op heden gesloten.

Bootverhuur 

Het is mogelijk om een polyvalk, windsurfset, sups en kano’s te huren onder strikte maatregelen. Verhuur is mogelijk voor gezinnen of huisgenoten (maximaal 3 personen).

Betalingen kunnen alleen contactloos plaats vinden.

  • Bij aankomst mag 1 persoon zich melden bij de receptie van de zeilschool, de overige personen mogen alvast verzamelen bij de boten. 
  • Voor het aan boord gaan verzoeken wij u de handen te desinfecteren. 
  • Wij verzoeken u 1,5m afstand te houden van onze staf en eventuele gasten op ons terrein.

Privéles 

Het is sinds 29 april weer mogelijk om een privéles te krijgen.

  • Privéles is alleen mogelijk wanneer er vooraf gereserveerd wordt, dit kan via info@delauwer.nl of 06-34048115
  • Wij verzoeken u 1,5m afstand te houden 
  • Een instructeur geeft les vanuit een motorboot (bijboot)
  • Privéles is op dit moment alleen mogelijk wanneer u iets van zeil- of surfervaring heeft

Bungalow verhuur

Een bungalow huren is mogelijk voor gezinnen of huisgenoten.

Betalingen kunnen alleen voor aankomst of contactloos plaats vinden. 

Een bungalow reserveren kan via bungalows@delauwer.nl 

  • Voor het inchecken kunt u zich melden bij bungalow nr. 10, net voorbij de zeilschool. 
  • Wij verzoeken u bungalow nr.10 niet te betreden en buiten te wachten

Vanuit de branche (HISWA-RECRON) is er hard gewerkt aan een coulanceregeling, waarbij wij jullie als consument compensatie aan kunnen bieden wanneer de zeil- of surfweek niet tot uitvoering kan komen. Deze heeft de vorm van een voucher gekregen. Wanneer de geboekte zeil- of surfweek niet door kan gaan bieden wij een voucher aan, deze is 1 jaar (12 maanden) geldig. De voucher kunt u op een later moment inzetten en u niet hoeft bij te betalen bij mogelijke prijsverhogingen. 

Heeft u zich al ingeschreven voor onze nieuwsbrief?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze update, neem contact met ons op via info@delauwer.nl of 06-34048115


update 6 april

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kan onze meiweek (26 t/m 30 april 2020) en opleidingsweek (25 april t/m 2 mei 2020) helaas niet doorgaan.

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet besloten om de al geldende maatregelen omtrent het coronavirus te verlengen t/m 28 april. Dit betekent dat wij op zijn vroegst op woensdag 29 april de deuren van de zeilschool zouden kunnen openen, afhankelijk van verdere besluitvorming van het kabinet op 21 april 2020.

Zeilschool (zeil- en surfkampen)

Vanwege deze aangescherpte maatregelen is onze zeilschool t/m 28 april gesloten. Een week voorafgaande aan deze datum zal de overheid, na heroverweging op basis van de situatie en ontwikkelingen, aangeven of deze maatregel langer van kracht zal blijven. 

Groepsaccommodatie

Vanwege deze aangescherpte maatregelen is ook onze groepsaccommodatie t/m 28 april gesloten. Een week voorafgaande aan deze datum zal de overheid, na heroverweging op basis van de situatie en ontwikkelingen, aangeven of deze maatregel langer van kracht zal blijven. 

Bootverhuur 

Dit is mogelijk onder de volgende strikte voorwaarden: Huurders zijn maximaal met drie personen en zijn gezinsleden of huisgenoten. Betalingen dienen contactloos plaats te vinden (d.w.z. contactloos pinnen). 

Privéles 

Vanwege deze aangescherpte maatregelen kunnen er geen privélessen plaats vinden t/m 28 april. Een week voorafgaande aan deze datum zal de overheid, na heroverweging op basis van de situatie en ontwikkelingen, aangeven of deze maatregel langer van kracht zal blijven. 

Bungalow verhuur


Dit is mogelijk onder strikte voorwaarden: Huurders zijn gezinnen of huisgenoten. Betalingen dienen contactloos plaats te vinden (d.w.z. contactloos pinnen of van tevoren over boeken).

(aanvulling op bovenstaande tekst volgt)

Voor vragen over de zeilschool, groepsaccommodatie of bootverhuur kunt u mailen naar Info@delauwer.nl

Heeft u vragen over onze bungalows dan kunt u contact opnemen via bungalows@delauwer.nl

Vanuit de branche (HISWA-RECRON) is er hard gewerkt aan een coulanceregeling, waarbij wij jullie als consument compensatie aan kunnen bieden, voor het gegeven dat de geboekte meiweek niet tot uitvoering kan komen. Deze coulanceregeling heeft de vorm van een voucher gekregen. Wat dit betekent voor de cursisten/inschrijvers van de meiweek, zullen jullie aankomend weekend per email van ons ontvangen. 

Wij vragen nog even om jullie geduld en begrip. 

Wij houden de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van onze branche organisatie HISWA-RECRON goed in te gaten. 


Update 2 april

Afgelopen weken is ook Nederland getroffen door het Coronavirus. Veel informatie hebben wij tot ons kunnen nemen en maatregelen zijn getroffen.

Het Coronavirus heeft ook zijn uitwerking op De Lauwer. Op kort termijn komen wij met informatie wat de Corona maatregelen voor jullie als klanten-gasten van De Lauwer betekenen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en volgen de adviezen van onze brancheorganisatie Hiswa-Recon.

Voor onze branche is er nog veel onduidelijk, wij vragen om u begrip en geduld. 

Wij hopen u later deze week verder te kunnen informeren.

Heeft u vragen stel deze via onze mail info@delauwer.nl

www.rivm.nl

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

www.ggd.groningen.nl

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016