Aanvullende voorwaarden De Lauwer

De Lauwer heeft naast zijn standaard Hiswa voorwaarden ook aanvullende voorwaarden. Hieronder leest u welke aanvullende voorwaarden wij hanteren.

Early Bird is geldig t/m 29 januari 2023
Wanneer de inschrijving en volledige betaling hiervan voor 29 januari 2023 is voldaan, ontvangt u een Early Bird gadget. Deze Lauwer gadget zal tijdens de week worden uitgereikt.
*deze actie is alleen van toepassing op de zomerweken (week 1 t/m week 8).

Instap korting
Deze actie is enkel geldig voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, die voor de eerste keer naar De Lauwer komen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze actie, komen alle andere kortingen te vervallen.
*alle andere kortingen komen te vervallen met uitzondering van de ealry bird actie (mits jij je voor 29 januari 2023 inschrijft), deze korting is alleen van toepassing op de zomerweken.

Tweede week korting
Alleen geldig voor de zomerweken week 1 t/m week 8 (deze korting is niet geldig in combinatie met een herfst- of meiweek). De tweede week korting is alleen geldig voor een en dezelfde persoon.
*alle andere kortingen komen te vervallen.

Kortingen Kortingen zijn alleen van toepassing bij volledige betaling en definitieve inschrijving.
Betreft de early bird actie worden er geen gadgets uitgereikt over de tweede week korting en instap korting. Is de inschrijving niet binnen 2 dagen na inschrijven betaald, is de inschrijving vervallen en kan deze niet worden herroepen.

ID-controle
Bij aankomst zijn wij bevoegd om ID-controles uit te voeren. Dit gaat dan enkel om het checken van de leeftijden i.v.m. kortingsregelingen, kamerindeling en bedtijden.

Dieetwensen
Om aan de dieetwensen te kunnen voldoen berekenen wij een meerprijs van € 25,- per seizoensweek. U kunt dit aangeven bij de inschrijving. (voor vegetariërs berekenen wij geen extra kosten, geef vooral wel aan in het inschrijfsysteem als je vegetariër bent)

Annuleren
Volgens artikel 7 Hiswa voorwaarden
In geval van annulering is de ondernemer gerechtigd een gefixeerde schadeloosstelling van de consument te vorderen van:
– 15% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot drie maanden vóór de aanvang van de cursusperiode;
– 50% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot twee maanden vóór de aanvang van de cursusperiode;
– 75% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot één maand vóór de aanvang van de cursusperiode;
– 100% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering binnen één maand vóór de aanvang van de cursusperiode dan wel op de ingangsdatum van de cursusperiode.
– Alle voornoemde schadeloosstelling bedragen een minimum van € 75,–.

Wijzigen van een inschrijving
Voor het wijzigen van een inschrijving zullen wij administratiekosten in rekening brengen ter hoogte van € 25,-. Het wijzigen van een inschrijving is mogelijk tot 2 maanden voor aanvang, mits de beschikbaarheid tot verplaatsen mogelijk is.

Beeldmateriaal (Foto’s en video’s)
Tijdens de week worden er foto’s en video gemaakt, welke voor promotiedoeleinden gebruikt kunnen worden. Wanneer je een bezoek brengt aan De Lauwer, ga je automatisch akkoord met het maken van dit materiaal en eventueel promotiegebruik van dit materiaal.
Wanneer je een foto of video van jezelf of je kind tegenkomt wat niet bevalt, stuur ons dan zo snel mogelijk een mail. Dan zorgen wij ervoor dat dit zo snel mogelijk verwijderd wordt.

Veiligheid
Bij De Lauwer staat veiligheid voorop. Tijdens de zeillessen, met uitzondering van windsurfen en kielbootzeilen, is verplicht om een zwemvest te dragen. De cursist dient zich te houden aan de veiligheidsregels die hem/haar verteld worden. Bijvoorbeeld dat het is verboden te duiken van de steigers en zwemvesten te dragen op het water.

Bedtijden
Per leeftijdsgroep hanteren wij verschillende bedtijden, bepaald vanuit een veiligheidsoogpunt. Hoewel het een vakantieweek is, gaan cursisten hier over het algemeen al later naar bed dan thuis. Omdat een week gepaard gaat met volle dagen waarin flink gesport wordt en verschillende weersomstandigheden langskomen, vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen een goede nachtrust krijgt. Cursisten gaan in leeftijdscategorieën op bed. De jongens slapen aan de jongens (wegkant) en de meisjes aan de meisjes kant (waterkant). De jongste cursisten de opti’s hebben een instructeur (opti slaper) op hun slaapkamer. Die hen ten alle tijden helpt mag er iets zijn.

Telefoons, tablets en speakers, walkietalkies, smart watch
Op De Lauwer vragen wij de cursisten bij aankomst de telefoon en/of tablet, speakers, smart watch of walktalkies in te leveren. Elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur kunnen de cursisten hun telefoon en/of tablet ophalen bij de bar om even te bellen, appen, ect. Wij nemen de telefoons en of tablets, speakers of walkietalkies in omdat we het sociale aspect onder cursisten en staf uitzonderlijk belangrijk vinden. Wij merken dat cursisten het sociaal zijn soms best lastig vinden en gemakkelijk in hun telefoon duiken daarom hanteren wij deze regel strak.

*blijkt dat een cursist toch een extra oplader, accu, telefoon, smart watch bij zich heeft dan nemen wij deze in en kan de cursist aan het einde van de week op zaterdag terug krijgen.

Tassencontrole
Tijdens een week op De Lauwer kan er een tascontrole worden uitgevoerd.

Drank, drugs en wapens
Drank, drugs en wapens zijn niet toegestaan op De Lauwer. Deze worden direct in beslag genomen waarna de ouders/verzorgers zullen worden ingelicht. Drank, drugs of wapenbezit kan leiden tot een directe beëindiging van een week op De Lauwer. Bij verwijdering van een zeil-surfkamp is er ten alle tijden geen restitutie mogelijk. De in beslag genomen middelen worden niet terug gegeven na verwijdering van een zeil-surfkamp. Wij willen op geen enkele manier een cursist stimuleren deze middelen te gebruiken.

Roken
Wanneer een cursist rookt dient dit bij aankomst te worden gemeld aan de hoofdinstructeur. Wanneer dit niet is gedaan en we zien de cursist roken, zullen wij ouders/verzorgers hierover informeren. Wanneer een cursist
toestemming heeft van ouders/verzorgers om te roken, geven wij de momenten en plaats aan waar hij/zij mag roken. Hier dient de cursist zich aan te houden. Dit omdat wij ten alle tijden willen voorkomen dat andere kinderen niet worden beïnvloed en geen hinder zullen ondervinden. Het roken zal alleen worden gedaan zonder andere cursisten.

Pubergedrag en groepsdruk

Naar mate onze cursisten ouder worden en de hormonen door hun lijf gieren willen de pubers graag cool gevonden worden door elkaar. Wij vinden het belangrijk dat een zeil-surfweek voor iedereen is jong en oud en dat er rekening met elkaar word gehouden. Door het zoeken/vinden van een plek binnen de groep en groepsdruk kunnen zeker in combinatie met groepsdruk bijzonder gedrag ontstaan, in onze ogen ongewenst gedrag. In dit geval zal de cursist aangesproken worden. Wanneer dit gedrag plaats vind op het water kan het kind onder begeleiding van het coach van het water afgehaald worden. Bij aanhoudend ongewenst puberaal gedrag nemen wij contact op met ouders/verzorgers om te informeren over het gedrag van zoon of dochter. Bij aanhoudend ongewenst gedrag nemen wij opnieuw contact op en kan een week afgebroken worden. Wij blijven niet een hele week waarschuwen. De negatieve energie die dit met zich meebrengt willen wij niet overbrengen op de kids die een te gekke week hebben en wel graag willen.

*Als puber is het goed om je voor aankomst op De Lauwer af te vragen of jij staf wilt worden. Aan het eind van elke week gaan wij onze cursisten/ potentiële stafleden bij langs. Wanneer je staf wilt worden hoort daar een bepaald gedrag bij, bijvoorbeeld: sociaal, verantwoordelijk en behulpzaam.

Verwijderen van kamp
Wanneer een cursist zich niet houdt aan onze huisregels of zich ongewenst gedraagt (bijv. stelen, pesten, ongewenst gedrag, bewust schade aanricht, drugs, drank, wapens), zijn wij bevoegd een cursist per direct te verwijderen van De Lauwer.

*Vooraf aan verwijdering zal altijd contact worden opgenomen met de ouders/verzorgers. Bij verwijdering van een zeil-surfkamp is er ten alle tijden geen restitutie mogelijk.

Vertrouwenspersoon

Voor zowel onze cursisten als onze stafleden is er gedurende het interne kamp een vertrouwenspersoon aanwezig. Voor aanvang van een zeil- of surfweek kan er contact worden opgenomen met onze vertrouwenspersoon elisah@delauwer.nl. Ook gedurende een week kan een cursist ten alle tijden op onze vertrouwenspersoon afstappen. Tijdens de eerste dag op De Lauwer zal de vertrouwenspersoon worden voorgesteld.

Ervaringen

  • Leren zeilen op zee
  • Altijd wind
  • Locatie liggend aan open water
  • Spelen met de elementen
  • Sportief, onvergetelijk
  • Vrienden voor het leven

Veel gestelde vragen

Zeilschool

Hoe ziet een dag indeling er uit

07.30 uur Opstaan.
08.00 uur Ontbijten en lunchpakket klaarmaken. Voor soep en drankjes wordt gezorgd.
09.00 uur Buiten verzamelen, boten klaarmaken en het water op.
12.30 uur Tijd om te eten ( en te spelen ).
13.30 uur Verder varen en oefenen.
16.15 uur Boten terugvaren en aftuigen en daarna naar de zeilschool.
18.00 uur Warme maaltijd van 3 gangen.
19.30 uur Theorieles.
20.00 uur Avondprogramma. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen programma.
21.15 uur, 22.15 uur, 23.00 uur, 24.00 uur: de verschillende bedtijden voor de verschillende groepen.

Moet ik zelf zeil/surf kleding regelen

Wij zorgen voor wetsuits en zwemvesten.
Zelf moet je zorgen voor een paar schoenen die nat mogen worden (surfschoenen of gympies).
Vergeet niet zonnebrandcrème, zonnebril en een pet mee te nemen.

Veiligheid hoog in ons vaandel

Bij Zeilschool De Lauwer is het verplicht om tijdens de zeillessen een zwemvest te dragen.
Als cursist dien je je te houden aan de veiligheidsregels om ongelukken te voorkomen.

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016

“Ik vind het heel leuk op de lauwer omdat we altijd met onze hele familie gaan en het is heel gezellig met iedereen!”

Mirle 13 jaar 20 december 2016

“Heb hier leren zeilen en kom er nog steeds erg graag! Aanrader om in dit prachtige stukje Nederland te leren zeilen of te verblijven voor vakantie in een van de huisjes.”

Klaas 23 jaar 16 april 2018

“Ik ken de Lauwer al jaren. Ik kwam er vanaf dat ik een kind was en heb er zelfs een tijdje les gegeven. Een groot deel van mijn vrienden heb ik er leren kennen en ik kom er nog steeds heel graag.”

Ruud 27 jaar 16 april 2018

“Wat een geweldige week. Niet alleen het zeilen maar ook de rest van het programma en alles er omheen, de jongens hebben genoten. Volgend jaar zeker weer.”

Wilma 37 jaar 16 april 2018