Eten en drinken

Een hele dag zeilen of surfen, omringt met mede-cursisten en nieuwe indrukken is behoorlijk intensief. Dat maakt gezond en gevarieerd eten extra belangrijk. Daar zijn we ons als De Lauwer terdege van bewust. Tijdens een dag op De Lauwer serveren we de volgende maaltijden:

Ontbijt

Elke ochtend komt de bakker vers brood brengen, soms is het zelfs nog warm! Er is keuze tussen wit en bruin brood. Tijdens het ontbijt is er een scala aan beleg bestaande uit kaas, jam, chocopasta, pindakaas, hagelslag, appelstroop en variërende vleeswaren. Elke dag is er een wisselend extraatje, zoals gekookte eitjes, een bakje yoghurt of een plakje suikerbrood.

Lunch

Tijdens het ontbijt smeert iedere cursist een lunchpakketje. Zo kunnen we vlot lunchen op De Lauwer zelf, maar is het ook mogelijk om een keertje lekker in het zonnetje aan de andere kant van het meer te lunchen. Tijdens de lunch wordt er zo nu en dan ook een extra verrassing uitgedeeld! Een lekker wentelteefje of knakworstje maakt een lunch natuurlijk wel af.

Iedere donderdag gaan we lunchen bij de snackbar! Voor velen stiekem toch een hoogtepunt van de week. Dan is het voor de cursisten mogelijk om bijvoorbeeld een lekker patatje en kroketje te lunchen.

Diner

’s Avonds serveren we een heus driegangenmenu vol met verse producten uit de regio. Elke dag bestaat het menu weer uit een andere soort soep, hoofdgerecht en toetje! Het eten wordt iedere dag door de keukenstaf vers bereid, waarbij goed gelet wordt op voldoende voedingsstoffen en vitaminen.

Aan het eind van de dag tot nog zin in een glaasje cola, chocoladereep of chips? Zulke snacks kun je bestellen aan onze echte bar! Na 21:00 is deze open. Hier is naast snacks natuurlijk vooral een hoop gezelligheid te halen!


Op vrijdag, de laatste avond, hebben we elke week een feestelijke barbecue! Het vlees bestellen wij bij de beste ambachtelijke slagerij van Friesland, Menno Hoekstra.

Tijdens een Lauwerweek eten we één dag in de week bij het diner met z’n allen vegetarisch. De Lauwer wil zich bewust bezig houden met een klimaatvriendelijke leefstijl, en probeert op deze manier een steentje bij te dragen.

Speciale diëten nemen wij serieus (glutenvrij, notenallergie, alleen soja-producten e.d.) en ook de vegetariërs worden niet overgeslagen. Om aan de dieetwensen te kunnen voldoen berekenen wij een meerprijs van € 25,- per seizoensweek. U kunt dit aangeven bij de inschrijving, in de opmerkingen. Voor vegetariërs is er geen meerprijs.


Ervaringen

  • Leren zeilen op zee
  • Altijd wind
  • Locatie liggend aan open water
  • Spelen met de elementen
  • Sportief, onvergetelijk
  • Vrienden voor het leven

Veel gestelde vragen

Zeilschool

Hoe ziet een dag indeling er uit

07.30 uur Opstaan.
08.00 uur Ontbijten en lunchpakket klaarmaken. Voor soep en drankjes wordt gezorgd.
09.00 uur Buiten verzamelen, boten klaarmaken en het water op.
12.30 uur Tijd om te eten ( en te spelen ).
13.30 uur Verder varen en oefenen.
16.15 uur Boten terugvaren en aftuigen en daarna naar de zeilschool.
18.00 uur Warme maaltijd van 3 gangen.
19.30 uur Theorieles.
20.00 uur Avondprogramma. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen programma.
21.15 uur, 22.15 uur, 23.00 uur, 24.00 uur: de verschillende bedtijden voor de verschillende groepen.

Moet ik zelf zeil/surf kleding regelen

Wij zorgen voor wetsuits en zwemvesten.
Zelf moet je zorgen voor een paar schoenen die nat mogen worden (surfschoenen of gympies).
Vergeet niet zonnebrandcrème, zonnebril en een pet mee te nemen.

Veiligheid hoog in ons vaandel

Bij Zeilschool De Lauwer is het verplicht om tijdens de zeillessen een zwemvest te dragen.
Als cursist dien je je te houden aan de veiligheidsregels om ongelukken te voorkomen.

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016

“Ik vind het heel leuk op de lauwer omdat we altijd met onze hele familie gaan en het is heel gezellig met iedereen!”

Mirle 13 jaar 20 december 2016

“Heb hier leren zeilen en kom er nog steeds erg graag! Aanrader om in dit prachtige stukje Nederland te leren zeilen of te verblijven voor vakantie in een van de huisjes.”

Klaas 23 jaar 16 april 2018

“Ik ken de Lauwer al jaren. Ik kwam er vanaf dat ik een kind was en heb er zelfs een tijdje les gegeven. Een groot deel van mijn vrienden heb ik er leren kennen en ik kom er nog steeds heel graag.”

Ruud 27 jaar 16 april 2018

“Wat een geweldige week. Niet alleen het zeilen maar ook de rest van het programma en alles er omheen, de jongens hebben genoten. Volgend jaar zeker weer.”

Wilma 37 jaar 16 april 2018