Dagindeling

Begin van de dag: elke dag word je om half 8 wakker gemaakt. Dat lijkt best vroeg, maar we willen natuurlijk wel zo lang mogelijk op het water kunnen zijn! Je hebt een half uurtje om wakker te worden en aan te kleden, want om 8 uur begint het ontbijt. Voordat we echt beginnen met eten, houden we altijd een kort momentje stilte.


Als het ontbijt is afgelopen, ruim je samen met je kamergenootjes je kamer even een beetje op: alle tassen op de bedden, en even vegen! Het kan behoorlijk zanderig worden namelijk. Dan is het tijd om je zeilkleren aan te trekken en het water op te gaan! We streven er naar om met zijn allen om half 10 het water op te zijn.
Lunch: om half 1 gaan we lunchen. Dan eten we de lunchpakketjes die iedereen tijdens het ontbijt zelf heeft gemaakt. Afhankelijk van het weer lunchen we soms op De Lauwer, lekker onder een parasol of bij het haardvuur, en soms ergens anders rond het meer. De instructeurs zien er op toe dat de cursisten altijd hun lunchpakketje meenemen, en dat ze genoeg broodjes gesmeerd hebben. Om half 2 doen we met alle cursisten en stafleden een middagspel, om iedereen weer een beetje op te peppen! Dan gaan we fris het water weer op.
Uurtje voor jezelf: om 5 uur gaan we voor de wal. Na een lekkere, warme douche is er tijd om wat voor jezelf te doen. Je kunt de gezelligheid op zoeken aan de bar, Donald Duckjes lezen, pingpongen, nog even zwemmen of kanoën, noem maar op.
Een paar keer per week hebben we tussen 5 en 6 een gek barthema, om er een extra groot feestje van te maken!
Avondeten, theorie en avondspel: om zes uur gaan we aan tafel om te genieten van het heuse driegangenmenu. Tijdens het eten kun je aan je tafelgenootjes, of soms zelfs aan de hele Lauwer, een stoer of grappig verhaal vertellen over je zeil- of surfdag!
Na het eten heb je nog even de tijd om te chillen, want om half 8 begint een korte theorieles. Vervolgens beginnen we om half 9 negen met het  avondspel – dit is somsbuiten in de omgeving, soms binnen op De Lauwer. Soms loopt het avondprogramma wat anders, als we bijvoorbeeld overdag niet hebben kunnen zeilen door de weersomstandigheden. Dan gaan we ’s avonds nog het water op! Dit kan ook het geval zijn bij de gevorderde cursisten, als we nog extra moeten werken aan de zeil- of surfvaardigheid.

Bedtijden: om half 10 gaan alle kinderen tot en met 11 jaar naar bed. Voor de ouderen is er dan in de grote zaal altijd veel gezelligheid. De bar is open, de haard vaak aan, we hebben allerlei spelletjes, goede gesprekken worden gevoerd.
Om half twaalf gaat de club tot en met 15 jaar naar bed. En 16 jaar en ouder zeggen we om half één welterusten. Er zijn altijd (minimaal) 2 mannelijke stafleden (voor de jongens) en 2 vrouwelijke stafleden (voor de meiden) aangesteld die orde lopen. Zij zien erop toe dat er ook daadwerkelijk geslapen wordt, als het bedtijd is.

Ervaringen

  • Leren zeilen op zee
  • Altijd wind
  • Locatie liggend aan open water
  • Spelen met de elementen
  • Sportief, onvergetelijk
  • Vrienden voor het leven

Veel gestelde vragen

Zeilschool

Hoe ziet een dag indeling er uit

07.30 uur Opstaan.
08.00 uur Ontbijten en lunchpakket klaarmaken. Voor soep en drankjes wordt gezorgd.
09.00 uur Buiten verzamelen, boten klaarmaken en het water op.
12.30 uur Tijd om te eten ( en te spelen ).
13.30 uur Verder varen en oefenen.
16.15 uur Boten terugvaren en aftuigen en daarna naar de zeilschool.
18.00 uur Warme maaltijd van 3 gangen.
19.30 uur Theorieles.
20.00 uur Avondprogramma. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen programma.
21.15 uur, 22.15 uur, 23.00 uur, 24.00 uur: de verschillende bedtijden voor de verschillende groepen.

Moet ik zelf zeil/surf kleding regelen

Wij zorgen voor wetsuits en zwemvesten.
Zelf moet je zorgen voor een paar schoenen die nat mogen worden (surfschoenen of gympies).
Vergeet niet zonnebrandcrème, zonnebril en een pet mee te nemen.

Veiligheid hoog in ons vaandel

Bij Zeilschool De Lauwer is het verplicht om tijdens de zeillessen een zwemvest te dragen.
Als cursist dien je je te houden aan de veiligheidsregels om ongelukken te voorkomen.

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016

“Ik vind het heel leuk op de lauwer omdat we altijd met onze hele familie gaan en het is heel gezellig met iedereen!”

Mirle 13 jaar 20 december 2016

“Heb hier leren zeilen en kom er nog steeds erg graag! Aanrader om in dit prachtige stukje Nederland te leren zeilen of te verblijven voor vakantie in een van de huisjes.”

Klaas 23 jaar 16 april 2018

“Ik ken de Lauwer al jaren. Ik kwam er vanaf dat ik een kind was en heb er zelfs een tijdje les gegeven. Een groot deel van mijn vrienden heb ik er leren kennen en ik kom er nog steeds heel graag.”

Ruud 27 jaar 16 april 2018

“Wat een geweldige week. Niet alleen het zeilen maar ook de rest van het programma en alles er omheen, de jongens hebben genoten. Volgend jaar zeker weer.”

Wilma 37 jaar 16 april 2018