Dagindeling

Begin van de dag: elke dag word je om half 8 wakker gemaakt. Dat lijkt best vroeg, maar we willen natuurlijk wel zo lang mogelijk op het water kunnen zijn! Je hebt een half uurtje om wakker te worden en aan te kleden, want om 8 uur begint het ontbijt. Voordat we echt beginnen met eten, houden we altijd een kort momentje stilte.


Als het ontbijt is afgelopen, ruim je samen met je kamergenootjes je kamer even een beetje op: alle tassen op de bedden, en even vegen! Het kan behoorlijk zanderig worden namelijk. Dan is het tijd om je zeilkleren aan te trekken en het water op te gaan! We streven er naar om met zijn allen om half 10 het water op te zijn.
Lunch: om half 1 gaan we lunchen. Dan eten we de lunchpakketjes die iedereen tijdens het ontbijt zelf heeft gemaakt. Afhankelijk van het weer lunchen we soms op De Lauwer, lekker onder een parasol of bij het haardvuur, en soms ergens anders rond het meer. De instructeurs zien er op toe dat de cursisten altijd hun lunchpakketje meenemen, en dat ze genoeg broodjes gesmeerd hebben. Om half 2 doen we met alle cursisten en stafleden een middagspel, om iedereen weer een beetje op te peppen! Dan gaan we fris het water weer op.
Uurtje voor jezelf: om 5 uur gaan we voor de wal. Na een lekkere, warme douche is er tijd om wat voor jezelf te doen. Je kunt de gezelligheid op zoeken aan de bar, Donald Duckjes lezen, pingpongen, nog even zwemmen of kanoën, noem maar op.
Een paar keer per week hebben we tussen 5 en 6 een gek barthema, om er een extra groot feestje van te maken!
Avondeten, theorie en avondspel: om zes uur gaan we aan tafel om te genieten van het heuse driegangenmenu. Tijdens het eten kun je aan je tafelgenootjes, of soms zelfs aan de hele Lauwer, een stoer of grappig verhaal vertellen over je zeil- of surfdag!
Na het eten heb je nog even de tijd om te chillen, want om half 8 begint een korte theorieles. Vervolgens beginnen we om half 9 negen met het  avondspel – dit is somsbuiten in de omgeving, soms binnen op De Lauwer. Soms loopt het avondprogramma wat anders, als we bijvoorbeeld overdag niet hebben kunnen zeilen door de weersomstandigheden. Dan gaan we ’s avonds nog het water op! Dit kan ook het geval zijn bij de gevorderde cursisten, als we nog extra moeten werken aan de zeil- of surfvaardigheid.


Bedtijden: om half 10 gaan alle kinderen tot en met 11 jaar naar bed. Voor de ouderen is er dan in de grote zaal altijd veel gezelligheid. De bar is open, de haard vaak aan, we hebben allerlei spelletjes, goede gesprekken worden gevoerd.
Om half twaalf gaat de club tot en met 15 jaar naar bed. En 16 jaar en ouder zeggen we om half één welterusten. Er zijn altijd (minimaal) 2 mannelijke stafleden (voor de jongens) en 2 vrouwelijke stafleden (voor de meiden) aangesteld die orde lopen. Zij zien erop toe dat er ook daadwerkelijk geslapen wordt, als het bedtijd is.

Jeugdzeilen

Jeugdzeilen

Voor de jongste beginnende zeilers! 7 t/m 12 jaar Meer informatie
Jeugdzeilen tweemans

Jeugdzeilen tweemans

Samen leren zeilen. 11 t/m 13 jaar Meer informatie
Kielboot

Kielboot

Gezellig en sportief 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot eenmans

Zwaarboot eenmans

Schuin en hard gaan in een Olympische klasse 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot tweemans

Zwaarboot tweemans

Voor beginners en gevorderden 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Windsurfen

Windsurfen

Lauwersoog; de beste surfspots van Nederland 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Catamaran

Catamaran

Catamaran zeilen op binnenwater en op zee! 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Leren zeilen op zee
Vrienden voor het leven
Altijd wind
Zeilen en surfen is voor iedereen
Profesionele instructeurs
45 jaar ervaring