Kielboot

Een kielboot is een gewichtsstabiele boot – dat wil zeggen dat er aan de onderkant van de boot een loodzware kiel hangt waardoor de kielboot vrijwel niet kan omslaan. Bij ons op De Lauwer leer je het kielbootzeilen in een Polyvalk.

Een weekje in de kielboot staat ten eerste bekend om de gezelligheid van het zeilen in een team! Met 2, 3 of 4 mensen, plus een instructeur, aan boord leer je behendig samenwerken. Je zit nooit alleen in de boot: dit bekent dus lekker kunnen kletsen, maar ook goed commando’s kunnen uitdelen en opvolgen! En als je je hebt opgeven met vrienden of vriendinnen, houden wij hier natuurlijk rekening mee bij de bootindeling.

Voor de gevorderde kielboters staat deze boot bovendien bekend om zijn techniek. Want wat doe je als er een man over boord gaat? En hoe leg je deze 6,5 meter lange boot met twee zeilen nou goed aan? Dat kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Zeker als je instructeur een keertje van boord stapt, en je het helemaal zelf moet doen.

De teamspirit en technische uitdaging maken deze boot ideaal voor zowel beginnende als gevorderde zeilers. En voor een wedstrijdje hier en daar zijn de kielboters ook zeker niet bang!


Kom je een tweede week?

Maak dan gebruik van de korting: € 620,- (= € 75,- korting)

Wie?

Gezellig en sportief

Leeftijd

11 t/m 18 jaar

Direct reserveren