Zwaardboot eenmans

Schuin en hard gaan in een Olympische klasse

Leeftijd 11 t/m 18 jaar

Zit jij het liefst zelf aan het roer met letterlijk de touwtjes in handen? Deins  je niet terug van duik in het water? Dan is de zwaardboot wat voor jou!


Bij de zwaardboot éénmans varen wij op De Lauwer in Laser Pico en Laser Radiaal. Je zit in je eentje in de boot, dus je bent je eigen kapitein en bemanning! De zwaardboot is sportief zeilen, dus omslaan kan nog al eens voor komen. Helemaal niet erg, want daar is de zwaardboot voor gemaakt, dus je trekt hem gemakkelijk zelf weer recht.

De Laser Pico wordt gebruikt om de eerste twee CWO diploma’s van zwaardboot te halen. Met de Pico kun je veel stunts uithalen en de grenzen van je zeilboot opzoeken. Een mooie manier om de basis van het zeilen onder de knie te krijgen!

De Laser Radiaal wordt gebruikt voor de gevorderde zeilers voor het derde CWO. Deze lichtere variant van de Pico heeft een stuk meer trimlijnen, en biedt op die manier de uitdaging om het zwaardbootzeilen te perfectioneren.

De Laser is een Olympische klasse. De zwaardbootsectie van De Lauwer vaart dan ook graag een wedstrijdje. En als het weer het toe laat, doen we dit natuurlijk het liefste op de Waddenzee om ook de stroming te ontdekken!


Kom je een tweede week?

Maak dan gebruik van de korting: € 620,- (= € 75,- korting)