Aanvullende voorwaarden De Lauwer

De Lauwer heeft naast zijn standaard Hiswa voorwaarden ook aanvullende voorwaarden. Hieronder leest u welke aanvullende voorwaarden wij hanteren.

Early Bird is geldig t/m 31 december 2023
Wanneer de inschrijving en volledige betaling hiervan uiterlijk 31 december 2023 is voldaan, ontvangt u een Early Bird gadget. Deze Lauwer gadget zal tijdens de zomerweek worden uitgereikt. Deze delen wij eenmalig uit, kom je nog een tweede of derde week dan ontvang je niet nog een keer een early bird gadget.
*deze actie is alleen van toepassing op de zomerweken (week 1 t/m week 8).

Instap korting
Deze actie is enkel geldig voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, die voor de eerste keer naar De Lauwer komen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze actie, komen alle andere kortingen te vervallen.
*alle andere kortingen komen te vervallen met uitzondering van de ealry bird actie (mits jij je uiterlijk 31 december 2023 inschrijft), deze korting is alleen van toepassing op de zomerweken.

Tweede week korting
Alleen geldig voor de zomerweken week 1 t/m week 8 (deze korting is niet geldig in combinatie met een herfst- of meiweek). De tweede week korting is alleen geldig voor een en dezelfde persoon.
*alle andere kortingen komen te vervallen.

Kortingen Kortingen zijn alleen van toepassing bij volledige betaling en definitieve inschrijving.
Betreft de early bird actie worden er geen gadgets uitgereikt over de tweede week korting en instap korting. Is de inschrijving niet binnen 2 dagen na inschrijven betaald, is de inschrijving vervallen en kan deze niet worden herroepen.

ID-controle
Bij aankomst zijn wij bevoegd om ID-controles uit te voeren. Dit gaat dan enkel om het checken van de leeftijden i.v.m. kortingsregelingen, kamerindeling en bedtijden.

Dieetwensen
Om aan de dieetwensen te kunnen voldoen berekenen wij een meerprijs per seizoensweek. U kunt dit aangeven bij de inschrijving. (voor vegetariërs berekenen wij geen extra kosten, geef vooral wel aan in het inschrijfsysteem als je vegetariër bent)

Annuleren
Volgens artikel 7 Hiswa voorwaarden
In geval van annulering is de ondernemer gerechtigd een gefixeerde schadeloosstelling van de consument te vorderen van:
– 15% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot drie maanden vóór de aanvang van de cursusperiode;
– 50% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot twee maanden vóór de aanvang van de cursusperiode;
– 75% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering tot één maand vóór de aanvang van de cursusperiode;
– 100% van het overeengekomen cursusgeld in geval van annulering binnen één maand vóór de aanvang van de cursusperiode dan wel op de ingangsdatum van de cursusperiode.
– Alle voornoemde schadeloosstelling bedragen een minimum van € 75,–.

Wijzigen van een inschrijving
Voor het wijzigen van een inschrijving zullen wij administratiekosten in rekening brengen ter hoogte van € 25,-. Het wijzigen van een inschrijving is mogelijk tot 2 maanden voor aanvang, mits de beschikbaarheid tot verplaatsen mogelijk is.

Beeldmateriaal (Foto’s en video’s)
Tijdens de week worden er foto’s en video gemaakt, welke voor promotiedoeleinden gebruikt kunnen worden. Wanneer je een bezoek brengt aan De Lauwer, ga je automatisch akkoord met het maken van dit materiaal en eventueel promotiegebruik van dit materiaal.
Wanneer je een foto of video van jezelf of je kind tegenkomt en dit liever niet wilt, stuur ons dan zo snel mogelijk een mail. Dan zorgen wij ervoor dat dit zo snel mogelijk oplossen.

Veiligheid
Bij De Lauwer staat veiligheid voorop. Tijdens de zeil- en surflessen is het verplicht om een zwemvest te dragen. De cursist dient zich te houden aan de veiligheidsregels die hem/haar verteld worden. Bijvoorbeeld dat het is verboden te duiken van de steigers en zwemvesten te dragen op het water.

Bedtijden
Per leeftijdsgroep hanteren wij verschillende bedtijden, bepaald vanuit een veiligheidsoogpunt. Hoewel het een vakantieweek is, gaan cursisten hier over het algemeen al later naar bed dan thuis. Omdat een week gepaard gaat met volle dagen waarin flink gesport wordt en verschillende weersomstandigheden langskomen, vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen een goede nachtrust krijgt. Cursisten gaan in leeftijdscategorieën op bed. De jongens slapen aan de jongens (wegkant) en de meisjes aan de meisjes kant (waterkant). De jongste cursisten de opti’s hebben een instructeur (opti slaper) op hun slaapkamer. Die hen ten alle tijden helpt mag er iets zijn.

Telefoons, tablets en speakers, walkietalkies, smart watch, wekkers en zaklampen
Op De Lauwer vragen wij de cursisten bij aankomst de telefoon en/of tablet, speakers, smart watch of walktalkies in te leveren. Elke dag tussen 17.00 en 18.00 uur kunnen de cursisten hun telefoon en/of tablet ophalen bij de bar om even te bellen, appen, ect. Wij nemen de telefoons en of tablets, speakers of walkietalkies in omdat we het sociale aspect onder cursisten en staf uitzonderlijk belangrijk vinden. Wij merken dat cursisten het sociaal zijn soms best lastig vinden en gemakkelijk in hun telefoon duiken daarom hanteren wij deze regel al jaren strak.

*blijkt dat een cursist toch een extra oplader, accu, telefoon, smart watch bij zich heeft dan nemen wij deze in en kan de cursist aan het einde van de week op zaterdag terug krijgen.

Tassencontrole
Tijdens een week op De Lauwer kan er een tascontrole worden uitgevoerd.

Drank, drugs en wapens
Drank, drugs en wapens zijn niet toegestaan op De Lauwer. Deze worden direct in beslag genomen waarna de ouders/verzorgers zullen worden ingelicht. Drank, drugs of wapenbezit kan leiden tot een directe beëindiging van een week op De Lauwer. Bij verwijdering van een zeil-surfkamp is er ten alle tijden geen restitutie mogelijk. De in beslag genomen middelen worden niet terug gegeven na verwijdering van een zeil-surfkamp. Wij willen op geen enkele manier een cursist stimuleren deze middelen te gebruiken.

Roken – alcohol
Wanneer een cursist rookt dient dit bij aankomst te worden gemeld aan de hoofdinstructeur. Wanneer dit niet is gedaan en we zien de cursist roken, zullen wij ouders/verzorgers hierover informeren. Wanneer een cursist
toestemming heeft van ouders/verzorgers om te roken, geven wij de momenten en plaats aan waar hij/zij mag roken. Hier dient de cursist zich aan te houden. Dit omdat wij ten alle tijden willen voorkomen dat andere kinderen worden beïnvloed en geen hinder zullen ondervinden. Het roken zal alleen worden gedaan zonder andere cursisten.

Uiteraard schenken wij geen alcohol aan personen beneden de 18 jaar. Wanneer cursisten zelf drank meenemen naar de zeilschool zal dit worden ingenomen en zal er contact met de ouders worden opgenomen. Bij overtreding van deze regels kan besloten worden om de overtreder naar huis te sturen.

Pubergedrag en groepsdruk Naar mate onze cursisten ouder worden en de hormonen door hun lijf gieren willen de pubers graag cool gevonden worden door elkaar. Wij vinden het belangrijk dat een zeil-surfweek voor iedereen is jong en oud en dat er rekening met elkaar word gehouden. Door het zoeken/vinden van een plek binnen de groep en groepsdruk kunnen zeker in combinatie met groepsdruk bijzonder gedrag ontstaan, in onze ogen ongewenst gedrag. In dit geval zal de cursist aangesproken worden. Wanneer dit gedrag plaats vind op het water kan het kind onder begeleiding van het coach van het water afgehaald worden. Bij aanhoudend ongewenst puberaal gedrag nemen wij contact op met ouders/verzorgers om te informeren over het gedrag van zoon of dochter. Bij aanhoudend ongewenst gedrag nemen wij opnieuw contact op en kan een week afgebroken worden. Wij blijven niet een hele week waarschuwen. De negatieve energie die dit met zich meebrengt willen wij niet overbrengen op de kids die een te gekke week hebben en wel graag willen.

*Als puber is het goed om je voor aankomst op De Lauwer af te vragen of jij staf wilt worden. Aan het eind van elke week gaan wij onze cursisten/ potentiële stafleden bij langs. Wanneer je staf wilt worden hoort daar een bepaald gedrag bij, bijvoorbeeld: sociaal, verantwoordelijk en behulpzaam.

Verwijderen van kamp
Wanneer een cursist zich niet houdt aan onze huisregels of zich ongewenst gedraagt (bijv. stelen, pesten, ongewenst gedrag, bewust schade aanricht, drugs, drank, wapens), zijn wij bevoegd een cursist per direct te verwijderen van De Lauwer.

*Vooraf aan verwijdering zal altijd contact worden opgenomen met de ouders/verzorgers. Bij verwijdering van een zeil-surfkamp is er ten alle tijden geen restitutie mogelijk.

Vertrouwenspersoon Voor zowel onze cursisten als onze stafleden is er gedurende het interne kamp een vertrouwenspersoon aanwezig. Voor aanvang van een zeil- of surfweek kan er contact worden opgenomen met onze vertrouwenspersoon elisah@delauwer.nl. Ook gedurende een week kan een cursist ten alle tijden op onze vertrouwenspersoon afstappen. Tijdens de eerste dag op De Lauwer zal de vertrouwenspersoon worden voorgesteld.

Jeugdzeilen

Jeugdzeilen

Voor de jongste beginnende zeilers! 7 t/m 12 jaar Meer informatie
Jeugdzeilen tweemans

Jeugdzeilen tweemans

Samen leren zeilen. 11 t/m 13 jaar Meer informatie
Kielboot

Kielboot

Gezellig en sportief 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot eenmans

Zwaarboot eenmans

Schuin en hard gaan in een Olympische klasse 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot tweemans

Zwaarboot tweemans

Voor beginners en gevorderden 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Windsurfen

Windsurfen

Lauwersoog; de beste surfspots van Nederland 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Catamaran

Catamaran

Catamaran zeilen op binnenwater en op zee! 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Leren zeilen op zee
Vrienden voor het leven
Altijd wind
Zeilen en surfen is voor iedereen
Profesionele instructeurs
45 jaar ervaring