Eten en drinken

Een hele dag zeilen of surfen, omringt met mede-cursisten en nieuwe indrukken is behoorlijk intensief. Dat maakt gezond en gevarieerd eten extra belangrijk. Daar zijn we ons als De Lauwer terdege van bewust. Tijdens een dag op De Lauwer serveren we de volgende maaltijden:

Ontbijt

Elke ochtend komt de bakker vers brood brengen, soms is het zelfs nog warm! Er is keuze tussen wit en bruin brood. Tijdens het ontbijt is er een scala aan beleg bestaande uit kaas, jam, chocopasta, pindakaas, hagelslag, appelstroop en variërende vleeswaren. Elke dag is er een wisselend extraatje, zoals gekookte eitjes, een bakje yoghurt of een plakje suikerbrood.

Lunch

Tijdens het ontbijt smeert iedere cursist een lunchpakketje. Zo kunnen we vlot lunchen op De Lauwer zelf, maar is het ook mogelijk om een keertje lekker in het zonnetje aan de andere kant van het meer te lunchen. Tijdens de lunch wordt er zo nu en dan ook een extra verrassing uitgedeeld! Een lekker wentelteefje of knakworstje maakt een lunch natuurlijk wel af.

Iedere donderdag gaan we lunchen bij de snackbar! Voor velen stiekem toch een hoogtepunt van de week. Dan is het voor de cursisten mogelijk om bijvoorbeeld een lekker patatje en kroketje te lunchen.

Diner

’s Avonds serveren we een heus driegangenmenu vol met verse producten uit de regio. Elke dag bestaat het menu weer uit een andere soort soep, hoofdgerecht en toetje! Het eten wordt iedere dag door de keukenstaf vers bereid, waarbij goed gelet wordt op voldoende voedingsstoffen en vitaminen.

Aan het eind van de dag tot nog zin in een glaasje cola, chocoladereep of chips? Zulke snacks kun je bestellen aan onze echte bar! Na 21:00 is deze open. Hier is naast snacks natuurlijk vooral een hoop gezelligheid te halen!

Op vrijdag, de laatste avond, hebben we elke week een feestelijke barbecue! Het vlees bestellen wij bij de beste ambachtelijke slagerij van Friesland, Menno Hoekstra.


Tijdens een Lauwerweek eten we één dag in de week bij het diner met z’n allen vegetarisch. De Lauwer wil zich bewust bezig houden met een klimaatvriendelijke leefstijl, en probeert op deze manier een steentje bij te dragen.

Speciale diëten nemen wij serieus (glutenvrij, notenallergie, alleen soja-producten e.d.) en ook de vegetariërs worden niet overgeslagen. Om aan de dieetwensen te kunnen voldoen berekenen wij een meerprijs van € 25,- per seizoensweek. U kunt dit aangeven bij de inschrijving, in de opmerkingen. Voor vegetariërs is er geen meerprijs.

Jeugdzeilen

Jeugdzeilen

Voor de jongste beginnende zeilers! 7 t/m 12 jaar Meer informatie
Jeugdzeilen tweemans

Jeugdzeilen tweemans

Samen leren zeilen. 11 t/m 13 jaar Meer informatie
Kielboot

Kielboot

Gezellig en sportief 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot eenmans

Zwaarboot eenmans

Schuin en hard gaan in een Olympische klasse 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot tweemans

Zwaarboot tweemans

Voor beginners en gevorderden 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Windsurfen

Windsurfen

Lauwersoog; de beste surfspots van Nederland 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Catamaran

Catamaran

Catamaran zeilen op binnenwater en op zee! 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Leren zeilen op zee
Vrienden voor het leven
Altijd wind
Zeilen en surfen is voor iedereen
Profesionele instructeurs
45 jaar ervaring