Reis info

Aankomst en vertrek

I.v.m. de corona maatregelen is het brengen en halen van de kinderen aangepast. Meer informatie

Seizoens week
Een Lauwerweek begint zondag om 14.30 uur met het openingspraatje van de HI. Je bent vanaf 13.00 uur van harte welkom en wij vragen je graag uiterlijk om 14.00 uur aanwezig te zijn.

De week eindigt op de zaterdag erna. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes of andere mensen die je weer komen ophalen zijn dan vanaf 10.30 uur welkom. Om 11.00 uur beginnen we met het admiraal zeilen. Iedereen laat dan zien wat ze geleerd hebben die week in een spetterende show op het water Om 12.00 uur worden in de zaal alle behaalde resultaten uitgereikt en sluiten we met elkaar de week af.

Mei en Herfstweek De week voor cursisten in de mei en herfstweek start zondag om 13.30 uur. We zien je graag komen vanaf 12.00 uur. De week wordt op donderdag afgesloten om 16.00 uur. De ophalers zijn dan vanaf 15.00 uur van harte welkom!


Eten en drinken
Bij De Lauwer staat goed eten voorop. We vinden het erg belangrijk onze cursisten vers, gezond en gevarieerd eten aan te kunnen bieden als ze de hele dag intensief in hun boot of op hun surfplank over het water hebben geknald. Zo komt de bakker elke ochtend vers brood brengen, soms nog warm! ’s Avonds serveren we een complete maaltijd bestaande uit een heus driegangenmenu vol met verse producten uit de regio. Het eten wordt iedere dag door de keukenstaf vers bereid, waarbij goed wordt gelet op voldoende voedingsstoffen en vitaminen.

Speciale diëten nemen wij serieus (glutenvrij, notenallergie, alleen soja-producten e.d.) en ook de vegetariërs worden niet overgeslagen. Meer dan een complete maaltijd dus, om volledig op te laden voor weer een nieuwe dag vol zeilen of surfen. Om aan de dieetwensen te kunnen voldoen berekenen wij een meerprijs van € 30,- per seizoen week. U kunt dit aangeven bij de inschrijving.

Natuurlijk moet het eten ook lekker zijn! Daarom wordt er iedere dag iets anders geserveerd met af en toe een heerlijke verrassing tussendoor of tijdens de lunch. Elke vrijdag sluiten we de week feestelijk af met een heuse BBQ, met vlees van de beste ambachtelijke Slagerij in Friesland, Menno Hoekstra. Lees hier wat het blad Delicious schreef over Ambachtelijke Slagerij Menno Hoekstra.


Boeken en betalen
iDeal
De snelste en makkelijkste manier om jouw vakantie te betalen is via iDeal. De betaling is direct bij ons binnen en loopt automatisch door in jouw boeking. Via ons inschrijfsysteem kun je jouw vakantie met iDeal betalen.


Publicaties
Foto’s en filmopnames die op de bestemming door onze fotograaf en/of cameracrew en de reisleiding worden gemaakt, kunnen op onze website en/of voor reclamedoeleinden worden gebruikt. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je een e-mail sturen naar info@delauwer.nl


Staf/crew
De staf bestaat uit de instructeurs en mensen van de keuken die de week in goede banen leiden en lesgeven aan de kinderen. Elke week zijn de HI (hoofdinstructeur) en de HK (hoofdkeuken) het aanspreekpunt voor ouders.

Professioneel opgeleid personeel, aangesloten bij het watersportverbond. De opleiding vergt tijd, aandacht en niveau. Onze staf bestaat uit HBO en universitaire studenten. Ze volgen in mei een opleidingsweek van 7 dagen en trainen het gehele jaar door in een aantal weekenden.

In de opleidingsweek behandelen we het eigen vaardigheidsniveau en is de sociale gesteldheid van de staf erg belangrijk. Er wordt intern opgeleid, over het algemeen zijn de instructeurs ook cursist geweest bij de zeilschool. Ook eisen we een verklaring van goed gedrag.

Wil je bij ons komen werken tijdens de seizoens weken? Dit kan in het jaar dat 16 jaar oud word. Stuur een motivatie en je CV naar on op: Solliciteren.


Diploma’s
Voor iedere discipline hebben wij een aparte diploma. Cursisten kunnen hun diploma I, II en III halen.
De algemene opbouw van de diploma’s is als volgt:
Diploma I geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd;
Diploma II betekent dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden
Diploma III wil zeggen dat men t/m windkracht 6 Bft kan zorgen voor een veilige vaart voor schip en bemanning.

Omdat iedere discipline zijn eigen vaardigheden kent, zijn de exacte diploma-eisen altijd verschillend. Voor de specificatie hiervan, zie www.cwo.nl

Jeugdzeilen

Jeugdzeilen

Voor de jongste beginnende zeilers! 7 t/m 12 jaar Meer informatie
Jeugdzeilen tweemans

Jeugdzeilen tweemans

Samen leren zeilen. 11 t/m 13 jaar Meer informatie
Kielboot

Kielboot

Gezellig en sportief 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot eenmans

Zwaarboot eenmans

Schuin en hard gaan in een Olympische klasse 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Zwaarboot tweemans

Zwaarboot tweemans

Voor beginners en gevorderden 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Windsurfen

Windsurfen

Lauwersoog; de beste surfspots van Nederland 11 t/m 18 jaar Meer informatie
Catamaran

Catamaran

Catamaran zeilen op binnenwater en op zee! 13 t/m 18 jaar Meer informatie
Leren zeilen op zee
Vrienden voor het leven
Altijd wind
Zeilen en surfen is voor iedereen
Profesionele instructeurs
45 jaar ervaring