Lessen/verhuur

Verhuur en privé lessen alleen mogelijk via reservering per e-mail

Onze boten liggen alweer even in het water, het laagje stof is van de surfboards gehaald. Sinds April is het weer mogelijk om privélessen te plannen en boten of surfset te huren.

In verband met onze zomerkampen vragen we u vooraf telefonisch contact op te nemen om verhuur of lessen te bespreken. Bel ons op 06-34048115 of mail ons via info@delauwer.nl. Vanwege de enorme drukte kan een reactie even op zich laten wachten.

Borg
Als je een boot wilt huren, moet je een borg (in de vorm van een rijbewijs, paspoort, ID-kaart achterlaten op de zeilschool.

Privéles?
Vergeet niet om zelf een lunch en een bidon mee te nemen. Een warme trui voor tijdens de lunch of aan het einde van een lesdag. Draag je een wetsuite tijdens een privéles, vergeet dan niet om een handdoek mee te nemen en een kort zwembroekje voor over de wetsuit. Schijnt de zon? Vergeet dan niet om je regelmatig in te smeren met zonnebrand en draag een zonnebril en of pet. De instructeur zal je hier ook aan proberen te helpen herinneren.

*Het is niet mogelijk om een halve dag les te nemen. Wij geven alleen een volle dag les.

Start- en eind tijd lessen:
De lessen beginnen om 09.30 en eindigen om 16.30. Gedurende deze dag zal er een uur lunchpauze plaats vinden en kleine pauzes om even op te laden, iets te drinken of om gebruik te maken van het toilet.
Gebruik van een wetsuit en zwemvest zijn bij de prijs voor een privéles inbegrepen.

Belangrijk bij privélessen en verhuur

Slecht weer: Wij verhuren geen materiaal en geven geen privélessen bij een windkracht van 5 Beaufort of hoger. Dit doen we omdat wij de veiligheid en het plezier niet kunnen garanderen. Dit geldt ook wanneer er boven het Lauwersmeer of in omstreken onweer in de lucht hangt, of het onrustig is.

Vaargeul: Is het Lauwersmeer bekend vaargebied voor jou? Ook dan raden wij aan om binnen de vaargeul te blijven varen. De kans op vastlopen buiten de vaargeul is groot, want de diepte is hier ontzettend onvoorspelbaar.

Betonning: Weet jij wat de betonning op het Lauwersmeer betekent? Er liggen groene, rode en gele tonnen op het meer. Ze vertellen je waar je wel en niet mag varen. De rode en groene tonnen vormen samen de vaargeul: bij het huren word je precies vertelt waar ze precies liggen.
Kom niet voorbij de gele betonning! Doe je dit wel dan kan je in ernstige problemen komen, en misschien een boete krijgen van de waterpolitie. De gele betonningen geven een zwemgebied aan bij de camping, een gebied bij de sluizen waar je vanwege stroming niet mag varen en een broedgebied van de vele verschillende vogels.

Vastgelopen? Als je bent vastgelopen kun je op verschillende manieren proberen weer los te komen. Met de boom kun je in de grond duwen om de boot weer los te trekken. Nog geen succes? Dan springt één persoon in het water om de boot scheef te trekken, 9 van de 10 keer komt de boot op deze manier los.
Als je echt niet meer los komt, kun je De Lauwer bellen om je te komen ophalen.
Hiervoor zullen wij wel 150 euro in rekening moeten brengen.

Wetsuit en zwemvesten: bij de verhuur zijn zwemvesten en wetsuits niet bij de prijs inbegrepen, wel is het mogelijk om deze te huren. Dit is niet verplicht maar wij raden het wel sterk aan.

Voorstel vaarroutes:

  • Suyderoogh
  • Oostmahorn
  • Waal
  • De Robben

Waterkaart:

Waterkaart downloaden

Veel gestelde vragen

Zeilschool

Hoe ziet een dag indeling er uit

07.30 uur Opstaan.
08.00 uur Ontbijten en lunchpakket klaarmaken. Voor soep en drankjes wordt gezorgd.
09.00 uur Buiten verzamelen, boten klaarmaken en het water op.
12.30 uur Tijd om te eten ( en te spelen ).
13.30 uur Verder varen en oefenen.
16.15 uur Boten terugvaren en aftuigen en daarna naar de zeilschool.
18.00 uur Warme maaltijd van 3 gangen.
19.30 uur Theorieles.
20.00 uur Avondprogramma. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen programma.
21.15 uur, 22.15 uur, 23.00 uur, 24.00 uur: de verschillende bedtijden voor de verschillende groepen.

Moet ik zelf zeil/surf kleding regelen

Wij zorgen voor wetsuits en zwemvesten.
Zelf moet je zorgen voor een paar schoenen die nat mogen worden (surfschoenen of gympies).
Vergeet niet zonnebrandcrème, zonnebril en een pet mee te nemen.

Veiligheid hoog in ons vaandel

Bij Zeilschool De Lauwer is het verplicht om tijdens de zeillessen een zwemvest te dragen.
Als cursist dien je je te houden aan de veiligheidsregels om ongelukken te voorkomen.

“Op De Lauwer is het Leuk! Op De Lauwer is het fijn! Daarom ben ik er ieder jaar bij, want De Lauwer is er voor groot en klein!”

Valentein 11 jaar 26 oktober 2016

“Ik vind het heel leuk op de lauwer omdat we altijd met onze hele familie gaan en het is heel gezellig met iedereen!”

Mirle 13 jaar 20 december 2016

“Heb hier leren zeilen en kom er nog steeds erg graag! Aanrader om in dit prachtige stukje Nederland te leren zeilen of te verblijven voor vakantie in een van de huisjes.”

Klaas 23 jaar 16 april 2018

“Ik ken de Lauwer al jaren. Ik kwam er vanaf dat ik een kind was en heb er zelfs een tijdje les gegeven. Een groot deel van mijn vrienden heb ik er leren kennen en ik kom er nog steeds heel graag.”

Ruud 27 jaar 16 april 2018

“Wat een geweldige week. Niet alleen het zeilen maar ook de rest van het programma en alles er omheen, de jongens hebben genoten. Volgend jaar zeker weer.”

Wilma 37 jaar 16 april 2018